Oss - Aanhoudingen na aantreffen harddrugs en grondstoffen voor synthetische drugs
De politie trof vrijdag 18 december bij een doorzoeking van garageboxen in Oss onder meer een grote hoeveelheid harddrugs en grondstoffen voor het produceren van synthetische drugs aan. Twee mannen en een vrouw zijn als verdachte aangehouden.
Agenten deden vrijdag 18 december onderzoek in een aantal garageboxen aan de Driek van Erpstraat in Oss. Tijdens deze doorzoekingen stuitten zij op ruim 3.000 Xtc-pillen, grondstoffen voor het vervaardigen van synthetische drugs en een tabletteermachine. Ook werden diverse gestolen fietsen en een gestolen Volkswagen Golf aangetroffen. De auto werd in april van dit jaar in Eindhoven gestolen. Alle aangetroffen spullen zijn in beslag genomen. Drie bewoners, twee mannen en een vrouw, zijn als verdachte aangehouden. Zij zitten vast voor verder onderzoek.
Criminele organisaties maken enorme winsten met de handel in drugs. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen genvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Dergelijke criminele organisaties schuwen geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. De aanpak van de georganiseerde drugshandel is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen. Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal. Door met elkaar het onzichtbare zichtbaar te maken kunnen we samen met het OM, gemeenten, de Belastingdienst, de FIOD, maar ook bijvoorbeeld met woningcorporaties, autoverhuurders, de horecasector en andere private partijen, een vuist maken hiertegen.
De ogen en oren van de mensen in de wijk zelf zijn van groot belang voor de aanpak van deze criminele activiteiten. Ben u ervan bewust dat een hennepplantage beheren of een schuurtje verhuren voor een kwekerij of XTC-laboratorium niet onschuldig is. Daarmee wordt de criminaliteit gefaciliteerd. Eenmaal daarin verstrikt, is het zeer moeilijk om er uit te stappen. Het kan leiden tot bedreiging en geweld. Ook facilitators zijn strafbaar. Ziet u iets verdachts, meld het bij de politie en bel 0900-8844. Wenst u anoniem te blijven Neem dan contact op via 0800-7000. Samen kunnen we ondermijnende criminaliteit voorkomen en aanpakken. Wilt u meer weten over ondermijning en de aanpak van ondermijnende criminaliteit, kijk dan op de website van de politie.